Pieczone kurczaki z pistacjową salsą, papryką i kukurydzą

Pieczone kurczaki z pistacjową salsą, papryką i kukurydzą
Przepis pieczone kurczaki z pistacjową salsą, papryką i kukurydzą może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 45 minut. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 998 kalorii. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku plus gałązki, płatki pieprzu, kurczaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klasyczne Podwójne Pieczone Kurczaki, Kokosowe I Kolendrowe Pół Pieczone Kurczaki, oraz Pieczone kurczaki z czarnym pieprzem - Klonowa glazura dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać sok z cytryny, olej, czosnek, 3 łyżki tymianku, rozmaryn i szałwię; odstawić marynatę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Kurczaki doprawiamy solą i pieprzem wewnątrz i na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3
Umieść każdy wewnątrz zamykanej plastikowej torby; podziel marynatę między torby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
4
Rozłóż marynatę równomiernie, aby rozprowadzić. Uszczelnij worki i schładzaj przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
5
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Przenieść kurczaki z torebek na małą patelnię; delikatnie zmyć nadmiar oleju z marynaty ręcznikami papierowymi, pozostawiając zioła nienaruszone na skórze kurczaka. Każdy kurczak nadziewamy połową cytryny i kilkoma gałązkami tymianku. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Smażyć, aż dobrze rumiane, 30-35 minut. Zmniejsz temperaturę do 177° i kontynuuj pieczenie, od czasu do czasu fastrygując kurczaki sokami z patelni, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony w najgrubszą część uda zarejestruje165, 20-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Przenieś kurczaki na deskę do rzeźbienia; pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj cebulę, kapary i płatki czerwonej papryki. Doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, ale nie brązowa, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodać paprykę i chiles; doprawić solą i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, 10-12 minut. Wymieszać solankę kaparową, kukurydzę, pietruszkę i ocet tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1
Połącz pierwsze 4 składniki w małej misce. Wymieszać z olejem. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Przed podaniem odstawić do temperatury pokojowej.
3
Podawać z kurczakami, papryką i kukurydzą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Składniki

8krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekapary mielone plus 1-2 łyżeczki solanki kaparowejkapary mielone plus 1-2 łyżeczki solanki kaparowej2kilogramykurczęta całekurczęta całe4Red Fresno chiles, sadzone, cienko pokrojoneRed Fresno chiles, sadzone, cienko pokrojone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapietruszka drobnolistnapietruszka drobnolistna591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojony świeży szczypiorekcienko pokrojony świeży szczypiorek7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże ziarna kukurydzy (od około 4 kłosów)świeże ziarna kukurydzy (od około 4 kłosów)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn12 łyżeczki czosnku w proszkuposiekana świeża szałwiaposiekana świeża szałwia3ząbki czosnku, mielone, tłuczone na pastę z tyłu nożaząbki czosnku, mielone, tłuczone na pastę z tyłu noża1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1cytryna, połówkacytryna, połówka591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 caladrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2Średnia żółta cebula, posiekanacienko pokrojona żółta, pomarańczowa i czerwona papryka (około 5 dużych papryk)cienko pokrojona żółta, pomarańczowa i czerwona papryka (około 5 dużych papryk)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecebula czerwona mielonacebula czerwona mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże liście tymianku plus gałązki do farszuposiekane świeże liście tymianku plus gałązki do farszu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesolone pistacje łuskane, grubo posiekaneniesolone pistacje łuskane, grubo posiekane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
WindRacer Russian River Pinot Noir
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn