Pieczone krewetki z wędzonym sosem koktajlowym Chile
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 93 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, chrzan, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kminek-pieczone krewetki z zielonym sosem koktajlowym Chile, Pieczony koktajl krewetkowy z pikantnym sosem koktajlowym Sriracha, oraz Soczyste krewetki z pieczonym Chile i sosem z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pomidory, czosnek i 1 łyżka oliwy z oliwek na blasze do pieczenia; wrzucić dobrze.
Posypać połową soli i pieprzu. Pieczemy, aż pomidory całkowicie zmiękną i czosnek będzie złoty (około 25 minut).
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego.
Dodaj chipotle, chrzan, sok z limonki i skórkę z limonki; proces do gładkiej.
Dodaj miód i kolendrę; puls 2-3 razy lub aż do połączenia.
Na oddzielnej blasze do pieczenia, połączyć krewetki i pozostałe oliwy z oliwek; wrzucić dobrze.
Posypać pozostałą solą i pieprzem. Smażyć na złoty kolor i po prostu gotowane przez, obracając raz (o 8 protokół).
Krewetki umieścić w pojedynczych szklankach; podawać z sosem.