Pieczone krewetki w pomidorowym sosie Feta mogą być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8019 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka pietruszki, cebuli, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Podobne przepisy to Pieczone Orzo z krewetkami, sosem pomidorowym i fetą, Pieczone krewetki z pomidorem i fetą, oraz Dorsz pieczony w sosie pomidorowo-Feta.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Podsmaż cebulę i czosnek: Płaszcz dno dużej, patelni odpornej na piekarnik z olejem i podgrzać go na średnim ogniu. Mieszać w cebuli i gotować, aż zmięknie, 3-5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodaj pomidory, Duś:
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
5
Dodaj pomidory i doprowadzić do duszenia, zmniejszyć ogień i niech gotować przez 5-10 minut, aż soki zgęstnieją nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
6
Dodaj feta, krewetki, zioła, wstawić do piekarnika i piec:
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Zdjąć z ognia. Mieszać w zioła, krewetki, ser feta, i sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
8
Miejsce patelni w piekarniku i piec, odkryte, aż krewetki są gotowane przez, o 10-12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
9
Podawać natychmiast.
10
Podawać z chrupiącym francuskim lub włoskim chlebem bochenkowym, makaronem lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski Chleb
1-1/2 Szklanki Piwa
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.