Pieczone krewetki na zwiędłym szpinaku
Pieczone przyprawione krewetki na zwiędłym szpinaku wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje 78 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 31 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Jeśli masz szalotki, gingerroot, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pieczone krewetki na zwiędłym szpinaku, Zwiędły Szpinak I Przyprawiony Kurczak, oraz Przyprawione Tofu Ze Zwiędłym Szpinakiem I Jogurtem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. pozostawiając skorupy nienaruszone, wyciągnąć nogi off krewetki i ostrym nożem połowę krewetki wzdłuż. Ułóż krewetki, boki skorupy w dół, w jednej warstwie na płytkiej patelni do pieczenia. W małej misce wymieszać razem chili w proszku i soli i posypać równomiernie krewetek. Krewetki można przygotować do tego punktu 3 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć.
Odrzuć łodygi ze szpinaku i ukośnie pokrojone szalotki w plastry o grubości 1/4 cala.
Mżawka krewetki z sokiem z limonki i pieczeń w środku piekarnika, aż tylko gotowane przez, o 5 protokół.
W dużej patelni nonstick doprowadzić wodę z piernikiem na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu i dodać szpinak. Szpinak gotować, mieszając, aż lekko zwiędnie, około 20 sekund.
Usuń patelnię z ognia i natychmiast wymieszać szalotki i oleju, aż dobrze połączone. Szpinak doprawić solą i pieprzem.
Kopiec szpinak w środku każdego z 4 talerzy i zorganizować połówki krewetek wokół niego.
Podawać krewetki i szpinak z limonką.
Każda porcja około 23 kalorii i mniej niż 1 gram tłuszczu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio