Pieczone kotlety cielęce z winogronami
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Pieczone kotlety cielęce z winogronami może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz winogrona, sól i pieprz, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety wieprzowe faszerowane z prażonymi winogronami, Pieczone Kotlety Cielęce Podwójne, oraz Kotlety cielęce pieczone na patelni z rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na solidnej blasze do pieczenia wrzucić winogrona z octem, 1 1/2 łyżki masła i cukru; doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 10 minut, potrząsając blachą do pieczenia w połowie, aż winogrona będą gorące, a patelnia skwiercząca.
Kotlety cielęce natrzeć pozostałą 1 łyżką masła i doprawić solą i pieprzem. Przesunąć winogrona na jedną stronę blachy do pieczenia.
Dodać kotlety cielęce i smażyć przez około 5 minut, lub aż skwierczy pod spodem. Obróć kotlety i piecz przez 5 minut dłużej, aby mięso było średnio rzadkie.
Kotlety cielęce przekładamy na talerz, na wierzchu zeskrobujemy winogrona i soki i podajemy.