Pieczone jajka z Chorizo i śmietaną

Pieczone jajka z Chorizo i śmietaną
Pieczone jajka z Chorizo i śmietaną wymagają około 35 minut od początku do końca. Za 1,88 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 23G białka, 35g tłuszczu i w sumie 542 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, kiełbasy śniadaniowej, jajek i ciężkiej śmietany. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Portugalskie Pieczone jajka z Chorizo i ricottą, Saucy Chorizo Skillet Pieczone Jajka, oraz Jajka na twardo z chrupiącym Chorizo, olejem Chorizo i wędzoną papryką.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: cztery 6-uncjowe kokilki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Ustaw ruszt piekarnika około 8 cali od góry i rozgrzej do 325 stopni F. Spryskaj kokilki sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Umieść 2 do 3 łyżek wody i szpinaku, masła i szczypty soli w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej. Przykryj miskę i mikrofalówkę na wysokim poziomie, aż szpinak zmięknie, 1 do 2 minut. Delikatnie wymieszaj masło ze szpinakiem i łyżką szpinaku do kokilek, pozostawiając nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Gotuj chorizo na małej patelni na średnim ogniu, aż zacznie się brązowieć, 6 do 7 minut. Przełóż chorizo do kokilek. Stwórz studnię pośrodku każdej kokilki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wbij 1 jajko do studni. Posyp jajka serem, a następnie śmietaną i posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Ułóż kokilki na blasze do pieczenia i piecz około 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Wyjmij kokilki z piekarnika i włącz brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Gdy brojler będzie gorący, umieść kokilki pod brojlerem, aż białka będą gotowe, a ser się zrumieni i będzie musujący, 1 do 2 minut. Obserwuj jajka bardzo uważnie, aby się nie przypaliły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
9
Pozostaw kokilki do ostygnięcia przez 1 minutę przed podaniem z tostem lub bagietką do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego1 1/4 Szklanki Ryżu Długoziarnistego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki

Polecane wino: Wino Musujące

Wino musujące to moje najlepsze typy na pieczone jajko. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Veuve Clicquot Yellow Label Brut z izotermiczną torbą na prezent. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 70 dolarów.
Veuve Clicquot Żółta Etykieta Brut z izotermiczną torbą na prezent
Veuve Clicquot Żółta Etykieta Brut z izotermiczną torbą na prezent
Izotermiczna torba, która utrzymuje butelkę żółtej etykiety na zimno do dwóch godzin. Idealny prezent, ponieważ jest niezwykle wszechstronny i można go złożyć i nosić w torbie!Dom szampana jest ostatecznie oceniany na podstawie jakości jego Brut Non Vintage. To właśnie przy wytwarzaniu takiego wina ujawnia się prawdziwa sztuka mieszania szampana.To sztuka, w której wyróżnia się Dom Veuve Clicquot. Nasza Żółta Etykieta Brut odzwierciedla wspaniałe winnice, które posiadamy i spójny charakter naszego stylu domu.Przewaga Pinot Noir zapewnia strukturę, która jest tak typowo Clicquot, podczas gdy odrobina Pinot Meunier dopełnia mieszankę. Chardonnay dodaje elegancji i finezji niezbędnej w doskonale zbalansowanym winie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn