Pieczone jabłka z nadzieniem morelowym i orzechowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj pieczonych jabłek z nadzieniem morelowym i orzechowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 436 kalorii, 3G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno morele, mocno brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczone jabłka nadziewane nadzieniem "baklava", Jabłka pieczone w filcu z nadzieniem gruszkowo-orzechowym, oraz Pieczone jabłka z polewą morelową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W średniej misce, połączyć morele, orzechy włoskie, brązowy cukier, i masło.
Wymieszać jabłka, aby każdy otwór był wystarczająco duży, aby pomieścić 1/6 mieszanki moreli, obrać górną trzecią każdego jabłka. Ułóż jabłka, wnękę do góry, w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 na 2 cale i wypełnij wnęki mieszaniną moreli.
Pozostałe nadzienie posypać jabłkami, zalać sokiem pomarańczowym i doprawić masłem.
Jabłka piec 15 minut i podlewać sokami. Kontynuuj piec, fastrygowanie regularnie, do miękkości, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i odstawić około 10 minut przed podaniem.
Przenieść do serwowania miski, łyżka soków nad, i służyć.
Sauternes ? B & G czy Filhot