Pieczone jabłka z melasą żurawinową budyń chlebowy
Pieczone jabłka z melasą żurawinową budyń chlebowy może być tylko deser szukasz. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 9g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka brioche, masło, lody waniliowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Cynamonowo-Melasowe Pieczone Jabłka, Budyń Żurawinowo-Melasowy Na Parze, oraz Jabłka Pieczone Z Żurawiną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 z regałem w najniższej pozycji.
Pieczywo pieczemy na dużej patelni, aż będzie chrupiące, 40 do 45 minut.
W międzyczasie obierz górną ćwiartkę każdego jabłka i, za pomocą kuleczki melonowej, zgarnij łodygę, rdzeń i tyle wewnątrz, aby ściany jabłka były o 1/2 cala. grube (nie przebijaj DNA). W razie potrzeby, przyciąć DNA lekko tak jabłka siedzieć prosto.
W dużej misce, ubić cukier, melasa, masło, jajka, pół na pół, imbir, wanilia, i gałka muszkatołowa do mieszania. Zwiększyć piekarnik do 32
Jak to nagrzewa, piec pekan w płytkiej patelni, aż złoty, 10 do 12 protokół.
Dodać chleb i żurawiny do mieszaniny melasy; wrzucić do herbu.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż dwie trzecie płynu zostanie wchłonięte, 12 minut. Wymieszać z orzechami pekan.
Obficie nadziewać jabłka mieszanką chlebową. Ustaw w 9-na 13-in. naczynie do pieczenia plus mniejsze płytkie naczynie.
Piec, aż każde jabłko będzie bardzo miękkie po przekłuciu, około 1 godziny; sprawdzić po 40 minutach i polać luźno folią, jeśli się ściemnią.
Podawać na ciepło w płytkich miseczkach z lodami i sosem karmelowym.
Zrób z wyprzedzeniem: przygotuj się przez krok 5 i schłodzić hermetycznie do 1 dnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej (2 i pół godziny) przed pieczeniem.