Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes
Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 259 kalorii. Mieszanka akompaniamentu: madeleines, jędrne dojrzałe gruszki bartlett, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczone gruszki z sosem budyniowym Sauternes, Francuski w mgnieniu oka: pieczone gruszki Nadziewane Roquefortem i orzechami z syropem Sauternes, oraz Gotowane gruszki w czerwonym winie z sosem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Obrać gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone, a następnie rdzeń od dołu za pomocą noża do melonów lub ostrego małego noża. Wymieszać rodzynki, brązowy cukier, skórki i 2 łyżki
Sauternes i wypełnić ubytki gruszki mieszaniną. Ustaw gruszki w pozycji pionowej w naczyniu do pieczenia z masłem na tyle dużym, aby je utrzymać i wlej pozostały kubek
Przykryć naczynie szczelnie folią i piec w środku piekarnika do miękkości, 30 do 40 minut.
Przenieść gruszki do naczynia lub talerzy za pomocą metalowej szpatułki, aby utrzymać nadzienie na miejscu i wlać płyn do gotowania przez sito do miski.
Żółtka i granulowany cukier ubić w dużej metalowej misce i dodać gorący płyn do gotowania w strumieniu, stale ubijając. Umieść miskę na patelni z ledwo gotującej się wody i energicznie ubijaj lub bij ręcznym mikserem elektrycznym, aż mieszanina zostanie potrojona w objętości i zarejestruje 160 ° F na termometrze natychmiastowego odczytu, 3 do 5 minut.
Gruszki podawać na ciepło z sosem.
* Gruszki można piec 1 dzień wcześniej, schłodzić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać w płynie do gotowania, pokryte, w piekarniku 177° aż do ogrzania przez, o 15 minut, przed sosem.