Pieczone gruszki w sosie karmelowym
Pieczone gruszki z sosem karmelowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, pistacji, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 19%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczone gruszki w sosie karmelowym, Gruszki pieczone w soli z sosem karmelowym, oraz Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i podgrzej piekarnik do 400 stopni.
Umieścić masło na patelni do pieczenia wystarczająco dużej, aby utrzymać gruszki w jednej warstwie: umieścić w piekarniku rozgrzewającym, aż się roztopi.
Posypać roztopionym masłem cukier, następnie ułożyć gruszki, pokroić z boku na dół, na wierzch.
Piec do miękkości, o 30 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika, obróć gruszki i zalej sosem z patelni. Wróć do piekarnika; piec na złoty i błyszczący, o 10 minut dłużej.
Przełożyć gruszki na talerze deserowe lub miski. Każdą z nich polać śmietaną, skropić sosem karmelowym, posypać orzechami i podawać.