Pieczone gruszki na kuchence z Dulce de Leche

Pieczone gruszki na kuchence z Dulce de Leche
Pieczone gruszki na kuchence z Dulce de Leche to dodatek, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 6G tłuszczu i w sumie 386 kalorii. Za 73 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mleko, sól, czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Karmelizowane gruszki z lodami Dulce de Leche, Rosyjski Dulce De Leche ciasto waflowe i garnek błyskawiczny Dulce De Leche, oraz Dulce de Leche Milkshake (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche).

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: żeliwna patelnia wystarczająco duża, aby pomieścić 8 połówek gruszki
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Na żeliwnej patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić połówki gruszki, dodaj masło i melasę i zacznij "topić" je na małym ogniu. W międzyczasie połóż gruszki na płaskiej powierzchni, obierz i przekrój je wzdłuż na pół. Użyj małej łyżeczki, aby zgarnąć środkową część każdej połówki, która zawiera nasiona i twardy, włóknisty miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Posyp gruszki sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Gdy masło i melasa się rozpuści, dodaj gruszki i gotuj przez 2 minuty, a następnie odwróć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
5
Dodaj około 1 szklanki cydru na patelnię i gotuj gruszki na wolnym ogniu, aż zaczną mięknąć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
W razie potrzeby dodaj więcej cydru, aby się nie przypaliły. Czasy gotowania będą się nieco różnić w zależności od wielkości gruszek i ich dojrzałości. Mniejsze lub bardziej dojrzałe gruszki gotują się szybciej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)8 Piersi Bażanta (jeśli Mały)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
7
Dodaj cukier i mleko do małego rondla na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Ubij, aby rozpuścić cukier, a następnie gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż mieszanina zmniejszy się o co najmniej połowę, około 1 godziny. Mieszanka powinna być gęsta i lekko karmelowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Nałóż trochę Dulce de Leche na każdy talerz i posyp gruszkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dulce De LecheDulce De Leche
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
10
Posyp solą i udekoruj startą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
W rondelku o średnim dnie dodaj mleko i cukier. Dokładnie wymieszaj, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
12
Postaw patelnię na średnim ogniu i zagotuj. Zmniejsz ogień i delikatnie gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Mleko i cukier staną się "cienkie", a następnie ostatecznie "duszą się" z powrotem i zmienią jasnobrązowy kolor. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż sos będzie złotobrązowy. Cały ten proces trwa około 25 do 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Przełóż do miski lub słoika do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn