Pieczone gruszki Bosc z glazurą granatu
Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.93 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 439 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, wina, laski cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczone W Miodzie Gruszki Bosc, Karmelizowane gruszki Bosc z masłem orzechowym, oraz Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj wino, sok z granatów, cukier, laskę cynamonu i skórkę pomarańczową w średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, o 3 protokół.
Używając małego melona baller, rdzeń gruszki od dołu szeroki koniec. Wykończenia DNA płaskie i stać w pozycji pionowej w 8x8x2-cala naczynia do pieczenia.
Na gruszki polać sosem z granatu i wina. Gruszki piecz do miękkości po przekłuciu nożem, fastryguj gruszki sosem co 20 minut, około 1 godziny. Za pomocą szpatułki przenieś pieczone gruszki na półmisek.
Przenieść soki z patelni do małego rondla. Dusić do zmniejszenia do 2/3 szklanki, o 5 protokół. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Sos i gruszki pozostawić w temperaturze pokojowej. Przed kontynuowaniem SOS przewijamy.)
Łyżka glazury na gruszki.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami waniliowymi i herbatnikami.