Pieczone dyni z orzeszkami piniowymi i parmezanem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczone dyni z orzeszkami pinii i parmezanem spróbować. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki piniowe, dyni, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona dynia maślana z szałwią i orzeszkami piniowymi, Pieczona dynia maślana z czosnkiem, szałwią i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona dynia maślana z czosnkiem, szałwią i orzeszkami piniowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Użyj noża, aby zrzucić górną i dolną część squasha. Pokroić skórkę z boków, następnie przeciąć dynię na pół wzdłuż i usunąć nasiona.
Dynię pokroić na duże kawałki, pokroić kawałki w plasterki, pokroić plasterki w zapałki, a następnie pokroić w kostkę.
Umieścić w misce i odstawić.Roztopić masło na małej patelni lub w misce w kuchence mikrofalowej. Użyj łyżki do odtłuszczania ciał stałych, aby większość z nich zniknęła. (Uwaga: łatwiej jest stopić cały kij, a następnie zarezerwować resztę do innego użycia.)
Skropić 4 łyżki odtłuszczonego masła do miski z kabaczkiem.
Dodać sól i pieprz i wrzucić do połączenia.
Wlać squash na blasze do pieczenia i rozłożyć je na jedną warstwę.
Piecz przez 20-25 minut, następnie podkręć ogień do 400 i kontynuuj pieczenie przez około 15 minut, aż squash będzie skwierczeć i złocisty na brzegach.
Wyjąć patelnię z piekarnika i odstawić.Parmezan zetrzeć na tarce i posypać dynią. Wrzuć szybko, aby ser się nie stopił (powinien tylko zmiękczyć), a następnie przenieś mieszaninę na talerz. Toast orzeszki piniowe na patelni na średnim ogniu, często mieszając.
Dodaj te na talerzu z squash i wrzucić do połączenia.
Dodaj więcej parmezanu, jeśli chcesz, następnie podawać squasha w małych potrawach lub nad sałatką rzuconą w vinaigrette.