Pieczone-buraki i jabłka
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pieczone-Burak i jabłko smak może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowany chrzan, sól, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone-buraki i jabłka, Pieczone Słodkie Buraki Smakowe, oraz Pieczone Jabłko Żurawina Relish dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Ciasno owinąć buraki w podwójną warstwę folii i piec na blasze do pieczenia w środku piekarnika, aż bardzo miękkie, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Schłodzić w opakowaniu foliowym do ogrzania (para ułatwia obieranie buraków), około 20 minut.
Podczas pieczenia buraków wymieszaj ocet, cukier, sól i pieprz w dużej misce, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Jabłka pokroić w 1/4 cala kostkę i dodać do sosu wraz z chrzanem. Dobrze rzucaj.
Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, zsuń skórki i usuń łodygi.
Buraki pokroić w 1/4 cala kostkę i wymieszać z mieszanką jabłkową.
Chill relish, pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 2 godziny (aby umożliwić rozwój smaków) i do 3 dni.