Pieczona zupa z dyni i przyprawy Curry
Przepis pieczona zupa z dyni i przyprawy Curry mogą zaspokoić indyjskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Jedna porcja zawiera 484 kalorie, 9g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Przepis ten zachwycił 1789 osób. Jeśli masz rosół z kurczaka, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona zupa z dyni i przyprawy Curry, Pieczona w Curry Dynia Maślana i ciecierzyca, oraz Zupa Curry Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Dynie, cebulę i jabłka pokroić w 1-calową kostkę.
Umieść je na patelni i wymieszać z oliwą z oliwek, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Podzielić mieszaninę squasha między 2 Patelnie i rozprowadzić w jednej warstwie. Piecz przez 35 do 45 minut, aż będzie bardzo miękki.
W międzyczasie podgrzać bulion z kurczaka na wolnym ogniu. Gdy warzywa są gotowe, umieścić je przez młyn żywności wyposażony w średnim ostrzem. (Alternatywnie, można umieścić pieczone warzywa w partiach w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze.
Dodać trochę bulionu z kurczaka i grubo puree.) Gdy wszystkie warzywa są przetwarzane, umieść je w dużym garnku i dodaj tyle bulionu z kurczaka, aby zrobić gęstą zupę.
Dodać curry, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Smak przypraw, aby mieć pewność, że jest wystarczająco dużo soli i pieprzu, aby wydobyć smak curry. Podgrzać i podawać na gorąco z przyprawami na boku lub na górze każdej porcji.