Pieczona wołowina z sosem grzybowym
Pieczona wołowina z sosem grzybowym to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 15 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie . Za 1,7 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, masła, mąki i ketchupu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również: Polędwica wołowa z kremowym sosem grzybowym Alouette® , Pieczona wołowina z imbirem i Rozdrobnione pieczone ziemniaki faszerowane pieczoną wołowiną (całość 30 i PALEO) .
Instrukcje
Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę przez 5 minut.
Dodaj grzyby i smaż 2-3 minuty. Wymieszaj mąkę i przyprawy.
Dodaj bulion i ketchup. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Zmniejsz ogień do małego; gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Dodaj wołowinę i podgrzej.