Pieczona wołowina z grzybami i balsamicznym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Zapiekana wołowina z grzybami i balsamicznym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 2 i kosztuje $7.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 42g białka, oraz 70 g tłuszczu. 45 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka polędwicy wołowej, bulion wołowy, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Wołowina i grzyby, Wołowina Z Grzybami, oraz Polędwiczki Wołowe Pieczone Z Rukolą I Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wołowinę natrzeć 1 łyżką oleju, rozmarynu i czosnku, a następnie pozostawić w lodówce na co najmniej 1 godzinę lub do 24 godzin. Upewnij się, że wołowina wraca do temperatury pokojowej, zanim ją ugotujesz.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Rozgrzać nieprzywierającą, żaroodporną patelnię lub puszkę do pieczenia, aż będzie bardzo gorąca. Większość czosnku i rozmarynu natrzeć z wołowiny, doprawić czarnym pieprzem i łuszczącą się solą, a następnie zapiekać ze wszystkich stron, aż ciemnobrązowy i prawie crusted około 5 minut w sumie.
Przenieś patelnię do piekarnika, a następnie piecz wołowinę przez 10 minut na średnie. Pozostawić na dobre 15 minut i zachować wszelkie soki.
Podczas gdy mięso odpoczywa, podsmażamy grzyby.
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i pozostałą oliwę, następnie wlać grzyby z dużą ilością przypraw. Smażyć na złoty kolor i lekko zmięknąć, następnie przewracać do miski.
Dodaj wywar do patelni grzybowej, a następnie zmniejsz o dwie trzecie. Wsypujemy grzyby i balsamiczne, następnie dodajemy pozostałe masło i pozostawiamy do rozpuszczenia. Wlać dowolne soki mięsne, następnie doprawić do smaku i ogrzać. Grubo pokroić wołowinę i polać sosem.
Podawać z zacierem i szpinakiem.