Pieczona wieprzowina z pesto
Pesto Pork Roast to przyprawa dla 8 osób. Za 3,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 62 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 626 kalorii . 18 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką ząbki czosnku, sól koszerną, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 92% . Podobne przepisy to Garlic and Herb Pork Roast With Potatoes, Wilted Spinach, and Cooling Cucumber Cream , Juicy & Tender ~ Pork Loin Roast i Roast Pork Florentine With Pomegranate Sauce .
Instrukcje
Do pesto w blenderze wymieszaj 1/4 szklanki oliwy, bazylię, ser i czosnek. Przykryj i miksuj do połączenia.
Przełóż 2 łyżki pesto do małej miseczki, dodaj resztę oleju i odstaw.
Pokrój każdego pomidora na cztery plasterki i ułóż w natłuszczonej, płytkiej brytfannie.
Posyp 1 łyżeczką pieprzu i 1/2 łyżeczki soli.
Posyp pieczeń resztą pieprzu i soli; połóż na plasterkach pomidorów.
Resztę pesto rozsmaruj na pieczeni.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 1,5 do 2 godzin lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Wyjmij pieczeń i trzymaj w cieple.
Odstaw na 10 minut przed pokrojeniem. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedź i umieść w dużej misce. Łyżką cedzakową dodaj pomidory do makaronu; dodaj odłożone pesto i wymieszaj, aby pokryć.