Pieczona wieprzowina w azjatyckim brązowym sosie
Pieczona wieprzowina w azjatyckim sosie brązowym to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos ostrygowy, ocet ryżowy, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Azjatycka, Makaron azjatycki z pieczoną wieprzowiną, oraz Slow Cooker Azjatycka Pieczeń Wieprzowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W misce ubić proszek imbirowy, czosnek w proszku, cebulę w proszku, biały pieprz i sól, aż do równomiernego wymieszania suchego natarcia. Odmierzyć 1 łyżkę suchego rub i odstawić.
Obficie nałożyć pozostały suchy rub na łopatkę wieprzową.
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło razem na ciężkiej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gotować łopatkę wieprzową w gorącej mieszaninie maślano-olejowej, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 1 do 2 minut na stronę.
Umieść patelnię i łopatkę wieprzową w nagrzanym piekarniku i gotować, aż wieprzowina jest gotowana przez, 1 do 2 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Przełożyć łopatkę wieprzową na półmisek.
Wlać ocet do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką, aż płyn odparuje, 1 do 2 protokół.
Dodaj zastrzeżone 1 łyżka suchego rub, sos ostrygowy, i sos Worcestershire na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu; wymieszać 1 szklankę wywaru z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Pozostałą 1 szklankę bulionu z kurczaka i skrobi kukurydzianej razem ubić w misce, aż będzie gładka; wymieszać z gotującą się mieszaniną bulionu z kurczaka, aż sos się zagęści, 1 do 2 minut. Wymieszać cukier i Chile wklej do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 1 minutę.
Polać sosem pieczonym i udekorować szalotki.