Pieczona wieprzowina w azjatyckim brązowym sosie

Pieczona wieprzowina w azjatyckim brązowym sosie
Pieczona wieprzowina w azjatyckim sosie brązowym to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sos ostrygowy, ocet ryżowy, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Azjatycka, Makaron azjatycki z pieczoną wieprzowiną, oraz Slow Cooker Azjatycka Pieczeń Wieprzowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
W misce ubić proszek imbirowy, czosnek w proszku, cebulę w proszku, biały pieprz i sól, aż do równomiernego wymieszania suchego natarcia. Odmierzyć 1 łyżkę suchego rub i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
RamięRamię
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Obficie nałożyć pozostały suchy rub na łopatkę wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
4
Rozgrzać oliwę z oliwek i masło razem na ciężkiej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Gotować łopatkę wieprzową w gorącej mieszaninie maślano-olejowej, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Umieść patelnię i łopatkę wieprzową w nagrzanym piekarniku i gotować, aż wieprzowina jest gotowana przez, 1 do 2 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Przełożyć łopatkę wieprzową na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
7
Wlać ocet do patelni i doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności off dnie patelni z drewnianą łyżką, aż płyn odparuje, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj zastrzeżone 1 łyżka suchego rub, sos ostrygowy, i sos Worcestershire na patelni; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu; wymieszać 1 szklankę wywaru z kurczaka i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sos OstrygowySos Ostrygowy
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Pozostałą 1 szklankę bulionu z kurczaka i skrobi kukurydzianej razem ubić w misce, aż będzie gładka; wymieszać z gotującą się mieszaniną bulionu z kurczaka, aż sos się zagęści, 1 do 2 minut. Wymieszać cukier i Chile wklej do sosu i gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Pasta ChiliPasta Chili
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Polać sosem pieczonym i udekorować szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawSos
Magazyn