Pieczona Tilapia Południowo-Zachodnia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego Południowo-Zachodniego Tilapiana. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 236 kalorii, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 118 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Lekkie Ziemniaki Zapiekane, Tilapia Pieczona, oraz Tilapia Pieczona.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. w małej misce wymieszaj czosnek w proszku, chili w proszku, sól, czarny pieprz i cayenne.
Posypać równomiernie po obu stronach tilapii.Blachę do pieczenia posmarować 1 łyżką oleju. Ułóż tilapię w jednej warstwie na blasze do pieczenia; skropić pozostałą łyżką oleju.
Piec, aż złoty kolor i miąższ zaczyna się łuszczyć, 7 do 9 minut.
Podawać z klinami limonki z boku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.