Pieczona rzepa
Przepis na zapiekankę z rzepy można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 127 kalorii , 1 g białka i 3 g tłuszczu . Za 29 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Kilku osobom bardzo smakował ten dodatek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Ten przepis z Allrecipes wymaga jabłek, mielonego cynamonu, brązowego cukru i masła. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Fire-Roasted Jalapeño Hummus with Turnip and Beet Chips , Turnip Tots i Autumn Corn Bake .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem naczynie do zapiekania o średnicy 8 cali.
Umieść rzepę w dużym garnku i zalej osoloną wodą; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie miękka, 15 do 20 minut.
Odcedź i przełóż do miski.
Rozgnieć rzepę, 2 łyżki masła, sól i pieprz do uzyskania gładkiej masy.
W misce wymieszaj jabłka z 2 łyżkami brązowego cukru i cynamonem.
Rozłóż połowę mieszanki rzepy w przygotowanym naczyniu do zapiekania; przykryj połową jabłek. Powtórz z pozostałą mieszanką rzepy i mieszanką jabłek.
Wymieszaj mąkę, 1/4 szklanki brązowego cukru i 2 łyżki zmiękczonego masła ręcznie w misce, aż mieszanka osiągnie jednolitą, grubą konsystencję; posyp zapiekankę.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie upieczone i zacznie bulgotać, około 1 godziny.