Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantną salsą jabłkowo-zieloną Chile

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym jabłkowo-Zielonym salsą Chile może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 36g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka octu jabłkowego, czosnek, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: polędwiczka wieprzowa ze świeżą wiśnią i salsą Chile, Grillowana polędwiczka wieprzowa z pikantną sałatką z pomidorów Chile-kokosowych, oraz Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantnym dżemem morelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. natrzyj wieprzowinę proszkiem chili, kminkiem i 1 1/4 łyżeczki soli. Na dużej patelni, na średnim ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać wieprzowinę i brązowy ze wszystkich stron.
Przełożyć wieprzowinę na patelnię; odstawić. Na tej samej patelni, na średnim ogniu, dodać pozostałą oliwę z oliwek.
Dodaj jabłka, czerwona cebula, czosnek, i ocet i gotować 5 do 8 minut lub aż jabłka i cebula są przezroczyste.
Dodaj bulion, Chili, jalapeno, cukier, czarny pieprz, kolendra, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać i gotować, odkryte, na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie, 20 do 30 protokół.
Dodać czerwoną paprykę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania; odstawić. Podczas gdy Salsa gotuje, piecz wieprzowinę przez 20 do 25 minut.
Odstawić na 5 minut przed krojeniem.
Podawać z salsą, ziemniakami z masłem i sałatką z liści.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Alta Vista Classic Malbec z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Alta Vista Classic Malbec]()
Alta Vista Classic Malbec
Klasyczny Malbec Alta Vista wykazuje prawdziwy charakter swojej odmiany winorośli. Świeże i intensywne aromaty i smaki tego wina stanowią doskonałe wprowadzenie do świeżych, owocowych cech i ogólnej jakości win z Argentyny. Część wina jest starzona w amerykańskim Dębie przez 6 miesięcy, przed dodatkowymi 3 miesiącami w butelce.Pokazuje intensywne aromaty śliwki, czarnej wiśni i egzotycznych przypraw, z nutami kawy i wanilii z dębowych beczek. Smaki na podniebieniu są świeże, o dobrej strukturze i miękkich taninach, a wykończenie jest pełne i skoncentrowane, z nutami przypraw.To wino jest dość przystępne, zabawne i łatwe do picia, idealne do codziennej konsumpcji i do swobodnych, swobodnych potraw, takich jak kanapki Panini, pizza i empanadas z wołowiny lub wieprzowiny.