Pieczona pierś z kaczki z sosem winogronowym
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Pieczona pierś z kaczki z sosem winogronowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 49g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 8,01 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, ocet winny, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczona pierś z kaczki z sosem figowym, Pieczona pierś z kaczki w sosie z jeżyn, oraz Pieczona pierś z kaczki w sosie pomarańczowym Brandy.
Instrukcje
Używając ostrego noża do parowania, kilka razy w dwóch kierunkach zgarnij tłuszcz w piersiach kaczki, aby stworzyć wzór crosshatch.
Przeciąć tłuszcz, ale nie do mięsa piersi. Sól piersi i odstawić na zewnątrz lodówki na 10 do 15 minut, aby umożliwić im dojść do temperatury pokojowej.
Dodać około 1 łyżka oliwy z oliwek do dużej patelni saute.
Umieścić kaczkę w skórce patelni od strony dołu. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować piersi kaczki niskie i powolne, aby umożliwić renderowanie tłuszczu, a więc skóra może się ładne i chrupiące. Jak tłuszcz renderuje się z kaczki, wlać lub łyżką go z patelni i zapisać go do innego celu. (Jest pyszne!) Gotować kaczkę przez 8 do 9 minut od strony skóry. Odwrócić kaczkę i gotować kaczkę przez 2 do 3 minut na stronie miąższu.
Wyjmij kaczkę z patelni, przykryj folią i pozostaw na około 10 minut.
Dodać winogrona do patelni z boczkiem i doprowadzić patelnię do średniego ciepła. Gotować winogrona, aż się rozdzielić i wypuścić swoje soki i boczek jest chrupiące.
Łyżka połowa winogron z patelni i rezerwy.
Dodać port i ocet do patelni, doprawić solą i zmniejszyć port o połowę.
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć go o połowę.
Dodaj do zarezerwowanych winogron. Smak i ponownie doprawić w razie potrzeby.
Kaczkę pokroić w plasterki i podawać z sosem.