Pieczona pierś z indyka i ziemniaki z cytrynowo-sojowym Jus
Pieczona pierś z indyka i ziemniaki z cytrynowo-sojowym Jus mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 19,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 814g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 4032 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, oliwę z oliwek, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Pieczona pierś z indyka z ziemniakami, fasolką szparagową i sosem z musztardy, Pieczona Pierś Z Indyka, oraz Pieczona pierś z indyka z pikantnym suchym Rub.
Instrukcje
Włożyć pierś indyka do bardzo dużej patelni.
Rozpuścić roztopione masło na całej piersi indyka i doprawić solą i pieprzem.
Dodać połówki cytryny do patelni, odciąć bok w dół. Piecz indyka przez około 45 minut, lub aż połówki cytryny będą rumiane po stronie ciętej.
Połówki cytryny przełożyć na talerz i podlać indyka.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni. Przesunąć indyka na 1 stronę i dodać ziemniaki. Ziemniaki przełożyć na tłuszcz, aż zostaną pokryte i ułożyć je, pokroić z boku na dół, wokół indyka. Doprawić solą i pieprzem.
Piecz indyka przez 1 godzinę dłużej, piecz indyka i ziemniaki co 20 minut. Pierś robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część (ale nie dotykający kości) zarejestruje 16
Zwiększ temperaturę piekarnika do 50
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią.
Przenieść ziemniaki do miski.
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki i odcedzić tłuszcz.
Dodać 1/4 szklanki tłuszczu do patelni do pieczenia; rezerwy pozostałego tłuszczu. Powrót ziemniaki do patelni, pokroić na bok, i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut dłużej, lub aż głęboko rumiane. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś ziemniaki do rozgrzanej miski.
Tymczasem w średnim rondlu podgrzać 2 łyżeczki zarezerwowanego tłuszczu.
Dodaj połówki cytryny, ściąć stronę w dół, i sos sojowy i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę. Wymieszać 3 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na umiarkowanie małym ogniu przez 5 minut.
Usunąć połówki cytryny, a gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wycisnąć sok do rondla.
Dodaj soki z patelni reserved.
W małej misce, ubić pozostałe 1/2 szklanki bulionu ze skrobią kukurydzianą, aż będzie gładka.
Zawiesinę ubić do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż jus jest lekko zagęszczony, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do rozgrzanego sosu.
Pokrój pierś indyka i podawaj z pieczonymi ziemniakami, przechodząc przez jus cytrynowo-sojowy.
Rekomendacja wina: lekkie, owocowe Beaujolais zmieszają się tutaj z łagodnymi smakami. Spróbuj 2002 Chteau de la Chaize Brouilly lub grapey, właśnie przybył 2003 Beaujolais Nouveau.