Pieczona pierś z indyka i ziemniaki z cytrynowo-sojowym Jus

Pieczona pierś z indyka i ziemniaki z cytrynowo-sojowym Jus
Pieczona pierś z indyka i ziemniaki z cytrynowo-sojowym Jus mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 19,02 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 814g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 4032 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, oliwę z oliwek, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 81%. Podobne przepisy to Pieczona pierś z indyka z ziemniakami, fasolką szparagową i sosem z musztardy, Pieczona Pierś Z Indyka, oraz Pieczona pierś z indyka z pikantnym suchym Rub.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Włożyć pierś indyka do bardzo dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Rozpuścić roztopione masło na całej piersi indyka i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
4
Dodać połówki cytryny do patelni, odciąć bok w dół. Piecz indyka przez około 45 minut, lub aż połówki cytryny będą rumiane po stronie ciętej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Połówki cytryny przełożyć na talerz i podlać indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Dodaj oliwę z oliwek do patelni. Przesunąć indyka na 1 stronę i dodać ziemniaki. Ziemniaki przełożyć na tłuszcz, aż zostaną pokryte i ułożyć je, pokroić z boku na dół, wokół indyka. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Piecz indyka przez 1 godzinę dłużej, piecz indyka i ziemniaki co 20 minut. Pierś robi się, gdy termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część (ale nie dotykający kości) zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
8
Zwiększ temperaturę piekarnika do 50
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia i przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Przenieść ziemniaki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Wlać soki z patelni do dużej szklanej miarki i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
12
Dodać 1/4 szklanki tłuszczu do patelni do pieczenia; rezerwy pozostałego tłuszczu. Powrót ziemniaki do patelni, pokroić na bok, i piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut dłużej, lub aż głęboko rumiane. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś ziemniaki do rozgrzanej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Tymczasem w średnim rondlu podgrzać 2 łyżeczki zarezerwowanego tłuszczu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
14
Dodaj połówki cytryny, ściąć stronę w dół, i sos sojowy i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 1 minutę. Wymieszać 3 szklanki wywaru i doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na umiarkowanie małym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
15
Usunąć połówki cytryny, a gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wycisnąć sok do rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Dodaj soki z patelni reserved.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
17
W małej misce, ubić pozostałe 1/2 szklanki bulionu ze skrobią kukurydzianą, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Zawiesinę ubić do rondla i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż jus jest lekko zagęszczony, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do rozgrzanego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
19
Pokrój pierś indyka i podawaj z pieczonymi ziemniakami, przechodząc przez jus cytrynowo-sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony ZiemniakPieczony Ziemniak
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
20
Rekomendacja wina: lekkie, owocowe Beaujolais zmieszają się tutaj z łagodnymi smakami. Spróbuj 2002 Chteau de la Chaize Brouilly lub grapey, właśnie przybył 2003 Beaujolais Nouveau.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia93
Magazyn