Pieczona noga jagnięca z pesto migdałowo-miętowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej nogi jagnięciny z pesto migdałowo-miętowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 304 kalorie, 29g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać płatki chile, liście mięty, sól koszerna i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Jagnięcina z pesto migdałowo-miętowym, Pieczeń z jagnięciny z młodymi ziemniakami i miętowym Pesto, oraz Baranek wolno pieczony z pesto migdałowo-miętowym.
Instrukcje
Usunąć sznurek z jagnięciny i odciąć całą, oprócz cienkiej warstwy tłuszczu. Osuszyć, obficie doprawić solą i pieprzem i natrzeć 1 łyżką. olej. Rozłożyć pieczeń i doprawić wewnątrz w ten sam sposób. Chill 1 do 2 dni.
Blanszuj miętę od 3 do 4 sekund w garnku z wrzącą wodą (pomoże to utrzymać jasne liście).
Natychmiast odcedzić, spłukać zimną wodą i delikatnie zwijać w papierowych ręcznikach do wyschnięcia.
Umieść miętę, migdały, 1/3 szklanki oleju, skórkę z cytryny i 2 łyżki. sok, płatki chile, 1 łyżka. sól i 1 1/2 łyżeczki. pieprz w robocie kuchennym i pulsuj na grubą pastę.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki na około 1 godzinę przed gotowaniem.
Rozprowadzić około jednej trzeciej pasty nad wnętrzem jagnięciny, pozostawiając 1/2 cala. granica. Do pozostałej pasty dodać 1 szklankę oleju; doprawić solą, pieprzem i więcej soku z cytryny. Odstawić.
Zwiń jagnięcinę i zawiąż na 1-calu. odstępy ze sznurkiem kuchennym.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię na średnim ogniu. Zawirować w 1 łyżce. oliwa i brązowa jagnięcina, 5 do 8 minut. Wrzuć patelnię z jagnięciną do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 25
Pieczona jagnięcina, fastrygując co pół godziny z kapiącymi patelniami i obracając w połowie, aż zarejestruje się w najgrubszej części 135 dla średnio rzadkich, 1 do 1 3/4 godziny.
Niech reszta pieczeń 20 minut.
Usunąć sznurek. Pokroić w poprzek ziarna i podawać z sosem.