Pieczona Noga Jagnięca
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Pieczona udziec jagnięcy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 338 kalorii , 44 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 4,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 32 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 35 minut . Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, sherry i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Pieczona noga jagnięca , pieczona noga jagnięca i pieczona noga jagnięca są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Ułóż jagnięcinę na blasze przykrytej folią. W misce wymieszaj 2 łyżki musztardy Dijon, białe wino, czosnek, sól, czarny pieprz i liście tymianku. Mieszaj i nacieraj całą jagnięcinę. Przykryj i włóż do lodówki do marynowania na kilka godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając jagnięcinę i ponownie pokrywając ją marynatą.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyjmij jagnięcinę z marynaty i dopraw ze wszystkich stron solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Zachowaj resztki marynaty do późniejszego wykorzystania.
W brytfance wyposażonej w ruszt połóż jagnięcinę tłustą stroną do góry na ruszcie i umieść ją na środku piekarnika. . Uniesienie nogi nad dno patelni pozwoli na bardziej równomierne smażenie. W temperaturze 425 stopni F pieczeń powinna zacząć się brązowieć dość szybko.
Po 25–30 minutach obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F. Zwykle liczę od 12 do 14 minut na funt mięsa (wliczając masę kości) w przypadku pieczeni. Gdy zmniejszymy temperaturę piekarnika, odlicz około 30 do 40 minut, a następnie sprawdź wewnętrzną temperaturę najgrubszej części pieczeni za pomocą termometru natychmiastowego. Gotuj do temperatury około 130 stopni F. Mięso, gdy „odpocznie”, będzie średnio wysmażone.
Wyjmij pieczeń i obróć ją tłustą stroną do dołu na płaską powierzchnię, aby odpoczęła. Odpoczynek jagnięciny po przeciwnej stronie pomoże w ponownym rozprowadzeniu soków. Uwaga: Zachowaj odciek z patelni.
Umieść patelnię do pieczenia na kuchence na średnim ogniu.
Dodać zarezerwowaną marynatę, wytrawne sherry i 1 łyżkę musztardy Dijon.
Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż masa będzie gęsta.
Sos przełożyć do sosjerki i podawać z jagnięciną.
Pokrój jagnięcinę (w miarę ziaren) i podawaj w rodzinnym stylu.