Pieczona Noga Jagnięca

Pieczona Noga Jagnięca
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Pieczona udziec jagnięcy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 338 kalorii , 44 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 4,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis zachwycił 32 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 35 minut . Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, sherry i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 97% wyniku , co jest świetnym wynikiem. Pieczona noga jagnięca , pieczona noga jagnięca i pieczona noga jagnięca są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ułóż jagnięcinę na blasze przykrytej folią. W misce wymieszaj 2 łyżki musztardy Dijon, białe wino, czosnek, sól, czarny pieprz i liście tymianku. Mieszaj i nacieraj całą jagnięcinę. Przykryj i włóż do lodówki do marynowania na kilka godzin lub na noc, od czasu do czasu obracając jagnięcinę i ponownie pokrywając ją marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Wyjmij jagnięcinę z marynaty i dopraw ze wszystkich stron solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Zachowaj resztki marynaty do późniejszego wykorzystania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
W brytfance wyposażonej w ruszt połóż jagnięcinę tłustą stroną do góry na ruszcie i umieść ją na środku piekarnika. . Uniesienie nogi nad dno patelni pozwoli na bardziej równomierne smażenie. W temperaturze 425 stopni F pieczeń powinna zacząć się brązowieć dość szybko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Po 25–30 minutach obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F. Zwykle liczę od 12 do 14 minut na funt mięsa (wliczając masę kości) w przypadku pieczeni. Gdy zmniejszymy temperaturę piekarnika, odlicz około 30 do 40 minut, a następnie sprawdź wewnętrzną temperaturę najgrubszej części pieczeni za pomocą termometru natychmiastowego. Gotuj do temperatury około 130 stopni F. Mięso, gdy „odpocznie”, będzie średnio wysmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
7
Wyjmij pieczeń i obróć ją tłustą stroną do dołu na płaską powierzchnię, aby odpoczęła. Odpoczynek jagnięciny po przeciwnej stronie pomoże w ponownym rozprowadzeniu soków. Uwaga: Zachowaj odciek z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Umieść patelnię do pieczenia na kuchence na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
9
Dodać zarezerwowaną marynatę, wytrawne sherry i 1 łyżkę musztardy Dijon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Wytrawne SherryWytrawne Sherry
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
10
Wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu, aż masa będzie gęsta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Sos przełożyć do sosjerki i podawać z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
12
Pokrój jagnięcinę (w miarę ziaren) i podawaj w rodzinnym stylu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn