Pieczona, Marynowana Kanapka Z Tofu

Pieczona, Marynowana Kanapka Z Tofu
Pieczona, marynowana kanapka z tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 15g białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tofu, chili w proszku, chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Niesamowita Marynowana Kanapka Z Tofu, Tofu Pieczone, oraz Tofu Pieczone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój tofu na 10 cienkich plasterków. Ustaw na blasze do pieczenia, przykryć inną blachą do pieczenia i zważyć czymś ciężkim, takim jak duża puszka żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Odcedzić, aż nadmiar wody zostanie usunięty, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej żeliwnej patelni na średnim ogniu. Tost mielony kminek, chili w proszku i oregano w gorącym oleju, aż przyprawy będą aromatyczne, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Kminek MielonyKminek Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść mieszankę oleju i przypraw do rondla na średnim ogniu; wymieszać mielony czosnek, biały ocet winny i białe wino. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie wyjąć marynatę z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Wino BiałeWino Białe
MarynataMarynata
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Umieść odsączone tofu w szklanym naczyniu; zalać marynatą na tofu. Przykryć folią; przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij Tofu z marynaty; osuszyć ręcznikami papierowymi i umieścić na stojaku brojlerów. Broil z każdej strony, aż skóra będzie chrupiąca, o 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
BrojlerBrojler
8
Aby zebrać, rozprowadzić majonez po jednej stronie każdej kromki chleba; miejsce 2 kromki tofu na 5 kromki chleba; top Tofu z plasterkami pomidora, rukola, czerwona cebula, sól, czarny pieprz, i pozostałe kromki chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
MajonezMajonez
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
RukolaRukola
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
PomidorPomidor
ChlebChleb
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs, 10 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia13
Magazyn