Pieczona marchewka i dyni Cannelloni
Pieczona marchewka i dyni Cannelloni może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, rosół z kurczaka, kwadratowy makaron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dyni w ziemniakach cannelloni, Sałatka z pieczonej marchwi i dyni z mieszaną zielenią, bardzo ostrym cheddarem i Pinenutami, oraz Squash Nadziewane Cannelloni Z Pieczonym Sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużą, obramowaną blachę do pieczenia Nonstick wrzucić marchewkę i Kabaczek z czosnkiem, tymiankiem i 1 łyżką oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Pieczemy warzywa przez około 20 minut, podrzucając raz lub dwa razy, aż będą złociste i miękkie. Wyłącz piekarnik do 35
Przenieść ząbki czosnku do małej miseczki i rozgnieść je z tyłu widelca. Pozostałe warzywa zeskrobać do średniej miski i grubo je rozgnieść. 1/4 szklanki parmezanu i gałki muszkatołowej wymieszać z puree warzywnym. Doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju, aż się połysk.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać szwajcarski chard i bulion z kurczaka i gotować, często mieszając, aż zielenie będą miękkie i płyn na patelni zmniejszyła się do kilku łyżek, o 10 protokół. Zmiksować z rozgniecionym czosnkiem i doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Roztopić masło na małej patelni.
Dodać połowę liści szałwii i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż chrupiące, o 2 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą. Powtórz z pozostałymi liśćmi szałwii.
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać arkusze makaronu i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Spuścić i otrząsnąć nadmiar wody.
Połóż każdy arkusz na powierzchni roboczej i osusz. Łyżka 2 1/2 łyżki puree marchewki i squash do środka każdego arkusza makaronu.
Zawijamy makaron wokół nadzienia, tworząc kłody.
Umieść cannelloni, szew w dół, w małym naczyniu do pieczenia.
Posmarować lekko wodą i posypać pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.
Piec cannelloni przez około 5 minut, lub aż złoty i rozgrzany przez. Łyżka kurki i chard w środku dużych talerzy i góry z cannelloni.
Udekoruj chrupiącymi liśćmi szałwii i podawaj.