Pieczona kukurydza, pieprz i pomidor Chowder
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na zupy, więc dać pieczoną kukurydzę, pieprz, i pomidor Chowder spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać mniej sodu rosół z kurczaka, papryka, szczypiorek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony pieprz i kukurydza Chowder, Pieczony na ogniu Poblano pieprz i kukurydza Chowder, oraz Zupa kukurydziana z pieczonych pomidorów z pesto kolendry.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Ułóż paprykę, skórkę w dół i kukurydzę w jednej warstwie na stojaku do grillowania; grill 5 minut, okazjonalnie obracając kukurydzę.
Dodać pomidory; grill dodatkowe 5 minut lub aż warzywa są lekko zwęglone.
Wyjąć z ognia; ostudzić 10 minut. Grubo posiekać pomidory i paprykę; umieścić w średniej misce.
Posiekać ziarna z kłosów kukurydzy; dodać do mieszanki pomidorowej.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 7 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Mieszać w mieszaninie pomidorowej; gotować 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i mieszać w bulionie. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż warzywa będą miękkie. Fajne 20 minut.
Umieść jedną trzecią mieszaniny pomidorów w blenderze; proces do uzyskania gładkości.
Umieścić puree mieszaniny w dużej misce. Powtórz procedurę dwa razy z pozostałą mieszaniną pomidorową. Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi. Naciśnij mieszankę pomidorów przez sito na patelnię; Odrzuć ciała stałe.
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotuj do całkowitego ogrzania. Wymieszać z solą i czarnym pieprzem. Chochla o 1 1/2 filiżanki zupy do każdej z 6 misek; góry każdej porcji z 2 łyżeczki sera i 1 łyżeczka szczypiorku.