Pieczona kaczka z sosem wiśniowym
Pieczona kaczka z sosem wiśniowym wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.44 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 123 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz cebulę, seler, dodatki: wiśnie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Pieczona Kaczka Z Suszonym Sosem Wiśniowym, Chrupiąca pieczona kaczka z sosem wiśniowo-rozmarynowym, oraz Soczysta Pieczona Kaczka Z Sosem Balsamicznym Wiśniowym.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję z kaczątka; zarezerwuj do innego użycia. Kaczątko dokładnie spłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Pocierać 1 ćwiartkę pomarańczy nad skórą i wewnętrzną jamą kaczątka.
Pozostałe ćwiartki pomarańczy, 2 gałązki pietruszki, a następnie 3 składniki umieścić w jamie kaczątka; zamknąć jamę szaszłykami. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod kaczątko.
Umieścić kaczątko na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia piersi bok do góry. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotyka kości.
Piec w temperaturze 425 przez 45 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 400; piec 35 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 18
Włącz kaczątko często podczas pieczenia, aby uzyskać bardziej jeszcze brązowienie i chrupanie skóry, w razie potrzeby.
Przenieść kaczątko na talerz; odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem.
Dekorować, w razie potrzeby.
Podawać z sosem wiśniowym.