Pieczona jagnięcina z sosem avgolemono

Pieczona jagnięcina z sosem avgolemono
Przepis pieczona jagnięcina z sosem avgolemono może być wykonana w około 2 godziny. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 372 kalorie, 53g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.46 za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz jagnięcinę, musztardę dijon, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono).

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Ułóż nogę jagnięciny w pieczonej puszce. Doprawić odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu. W misce wymieszać musztardę i mąkę na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozłóż to po jagnięcinie. Piec przez 20 min, następnie zmniejszyć ogień do 160C/wentylator 140C/Gaz 3 i gotować przez kolejne 1 godz. 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw do stania, przykryte folią, na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Do sosu wymieszać 2 łyżki zimnej wody i mąkę kukurydzianą, aby uzyskać gładką pastę. W małym rondelku ubić żółtka i sok z cytryny i dodać 2-3 łyżki gorącego wywaru, dobrze ubijając. Wymieszaj pastę z mąki kukurydzianej i delikatnie podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Resztę bulionu zalewamy, następnie stale mieszając na małym ogniu, gotujemy przez 7-10 min, aż sos zgęstnieje. Nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
7
Dodaj dymkę, dostosuj przyprawę do smaku i podawaj na gorąco z cienkimi plasterkami jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn