Pieczona jagnięcina z sosem avgolemono
Przepis pieczona jagnięcina z sosem avgolemono może być wykonana w około 2 godziny. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 372 kalorie, 53g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.46 za porcję. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz jagnięcinę, musztardę dijon, żółtka jaj i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Aginares Avgolemono (karczochy w Avgolemono).
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ułóż nogę jagnięciny w pieczonej puszce. Doprawić odrobiną soli i dużą ilością czarnego pieprzu. W misce wymieszać musztardę i mąkę na gładką pastę.
Rozłóż to po jagnięcinie. Piec przez 20 min, następnie zmniejszyć ogień do 160C/wentylator 140C/Gaz 3 i gotować przez kolejne 1 godz. 20 min.
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i pozostaw do stania, przykryte folią, na 15 minut.
Do sosu wymieszać 2 łyżki zimnej wody i mąkę kukurydzianą, aby uzyskać gładką pastę. W małym rondelku ubić żółtka i sok z cytryny i dodać 2-3 łyżki gorącego wywaru, dobrze ubijając. Wymieszaj pastę z mąki kukurydzianej i delikatnie podgrzej.
Resztę bulionu zalewamy, następnie stale mieszając na małym ogniu, gotujemy przez 7-10 min, aż sos zgęstnieje. Nie gotować.
Dodaj dymkę, dostosuj przyprawę do smaku i podawaj na gorąco z cienkimi plasterkami jagnięciny.