Pieczona jagnięcina z rozmarynem z sokami z patelni

Pieczona jagnięcina z rozmarynem z sokami z patelni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej z rozmarynem jagnięciny z sokami z patelni. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 59G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn plus 20 gałązek, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina, oraz Boczek Z Rozmarynem Pieczona Jagnięcina dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zmielić czosnek i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SólSól
2
Umieścić jagnięcinę, wyciąć bok do góry, na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
4
Mieszankę czosnkowo-solną rozprowadzić równomiernie na jagnięcinie, następnie posypać posiekanym rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
5
Rolka jagnięcina do pierwotnego kształtu. Używając Sznurka kuchennego, tie lamb roll w poprzek co 2 cale, a następnie tie wzdłuż. Wsuń gałązki rozmarynu pod sznurek, aby pokryć obie strony jagnięciny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
JagnięcinaJagnięcina
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
6
Umieścić jagnięcinę w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Skrop jagnięcinę oliwą. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przełożyć jagnięcinę na dużą patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
11
Umieścić zarezerwowaną kość jagnięcą obok; wlać 1 szklankę wody do patelni. Ułóż plastry cytryny z 1 cytryny na szczycie jagnięciny. Pieczenie jagnięciny 1 godz. Odwrócić jagnięcinę; wlać 1 szklankę więcej wody na patelnię. Kontynuuj pieczenie jagnięciny, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części zarejestruje 60°, o około 1 godzinę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości JagnięceKości Jagnięce
CytrynaCytryna
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
12
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
13
Dodaj 1 szklankę więcej wody na patelnię, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wlać soki z patelni do 2-szklanki miarki; łyżkę tłuszczu i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
15
Przenieść soki z patelni i wszelkie zgromadzone soki z pieczonej jagnięciny do małego rondla. Przynieś soki na wolnym ogniu. Doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
16
Odrzuć Sznurek i rozmaryn z jagnięciny. Jagnięcinę pokroić w plasterki; położyć na talerzu. Łyżka soków na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Dekoruj natką pietruszki i pozostałymi plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CytrynaCytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn