Pieczona jagnięcina z rozmarynem z sokami z patelni

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej z rozmarynem jagnięciny z sokami z patelni. Jedna porcja zawiera 466 kalorii, 59G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn plus 20 gałązek, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina, oraz Boczek Z Rozmarynem Pieczona Jagnięcina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drobno zmielić czosnek i sól w procesorze.
Umieścić jagnięcinę, wyciąć bok do góry, na powierzchni roboczej.
Mieszankę czosnkowo-solną rozprowadzić równomiernie na jagnięcinie, następnie posypać posiekanym rozmarynem.
Rolka jagnięcina do pierwotnego kształtu. Używając Sznurka kuchennego, tie lamb roll w poprzek co 2 cale, a następnie tie wzdłuż. Wsuń gałązki rozmarynu pod sznurek, aby pokryć obie strony jagnięciny.
Umieścić jagnięcinę w naczyniu do pieczenia 13x9 cali.
Skrop jagnięcinę oliwą. Przykryć folią i przechowywać w lodówce 1 dzień.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przełożyć jagnięcinę na dużą patelnię.
Umieścić zarezerwowaną kość jagnięcą obok; wlać 1 szklankę wody do patelni. Ułóż plastry cytryny z 1 cytryny na szczycie jagnięciny. Pieczenie jagnięciny 1 godz. Odwrócić jagnięcinę; wlać 1 szklankę więcej wody na patelnię. Kontynuuj pieczenie jagnięciny, aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części zarejestruje 60°, o około 1 godzinę dłużej.
Przenieś do deski do krojenia; pozostaw 15 minut.
Dodaj 1 szklankę więcej wody na patelnię, skrobanie się rumiane kawałki.
Wlać soki z patelni do 2-szklanki miarki; łyżkę tłuszczu i wyrzucić.
Przenieść soki z patelni i wszelkie zgromadzone soki z pieczonej jagnięciny do małego rondla. Przynieś soki na wolnym ogniu. Doprawić pieprzem.
Odrzuć Sznurek i rozmaryn z jagnięciny. Jagnięcinę pokroić w plasterki; położyć na talerzu. Łyżka soków na patelni.
Dekoruj natką pietruszki i pozostałymi plasterkami cytryny.