Pieczona jagnięcina z cytryną i miętą
Pieczona jagnięcina z cytryną i miętą może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 50 g białka, 20 g tłuszczu i łącznie 693 kalorie. Za 6,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 46% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, liści mięty, czosnku i udźca jagnięcego. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 22 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 86% wyniku, co jest świetnym wynikiem. Podobne przepisy to Wolno pieczone udziec jagnięcy z miętą i cytryną, cytrynowo-miętowe kotlety jagnięce i pita jagnięca z sosem cytrynowo-miętowym.
Instrukcje
W dużej torbie zapinanej na zamek dodaj jagnięcinę, marynatę z papryki cytrynowej, posiekany czosnek, paprykę i miętę. Odciśnij powietrze i pozostaw marynatę w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Połóż posiekaną cebulę na dnie brytfanny.
Wyjmij jagnięcinę z torby i połóż na cebuli.
Wlać mieszaninę marynaty na jagnięcinę.
Włóż do nagrzanego piekarnika i natychmiast zmniejsz temperaturę do 375 stopni F. Piecz przez około 30 minut na funt lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony w najgrubszą część mięsa zarejestruje 165 stopni F.
Wyjmij z piekarnika i namiotu z folią aluminiową i odstaw na 10 minut przed rzeźbieniem.
Podawać z kuskusem szafranowym.
W średnim rondlu zagotuj bulion, szafran i sól.
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryj i odstaw na 5 minut.
Ugotowany kuskus przełożyć do średniej miski i rozgnieść widelcem.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać do połączenia.