Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto

Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto
Pieczona gęś z sosem wiśniowym z Porto wymaga ok. 3 godziny i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 17275 kalorii, 729g białka, oraz 1552g tłuszczu na porcję. Na 68,57 zł / porcja, ten przepis okładki 81% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka soli morskiej, jabłko granny smith, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać jabłko granny smith, możesz śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest dobre. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, oraz Pieczony New York Strip Steak z sosem musztardowym z Porto Wine.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Użyj widelca, żeby nakłuć Gęś. Nie wchodź do mięsa, tylko przez skórę. Doprawić do środka i na zewnątrz solą morską, dodać pomarańczę, cytrynę i jabłko; zawiąż skrzydła za ptakiem sznurkiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Gęś CałaGęś Cała
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
3
Umieść pierś-bok-dół do patelni i napełnij 1/2 cala wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
4
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, a następnie wyjąć z piekarnika. Przekręć gęsią pierś bokiem do góry i ponownie nakłuj skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Dodaj wodę do patelni, aby przywrócić poziom do 1/2 cala. Powrót Gęś do piekarnika i gotować, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości czyta 170 Stopni F (75 stopni C), około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjąć z piekarnika i przykryć luźno folią aluminiową, aby odpocząć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Łyżka 2 łyżki tłuszczu gęsiego z patelni do małego rondla i podgrzać na średnim ogniu. Wymieszać wiśnie i gotować, aż wiśnie zmiękną i zaczęły uwalniać sok, o 10 protokół. Wymieszać z Porto i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 2 minuty, następnie wymieszać imbir, zieloną cebulę, cukier, sos sojowy i bulion z kurczaka. Powrót do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę, lub do pożądanej konsystencji, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
PortPort
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
8
SOS podawać razem z gęsią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn