Pieczona czerwona papryka i kalafior z winegretem kaparowym

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pieczoną czerwoną paprykę i kalafior z Caper Vinaigrette spróbować. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 157 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać kapary, kalafior, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony kalafior z jalapeño Caper Vinaigrette, Penne z pieczonym kalafiorem i winegretem z cytryny, oraz Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi, rodzynkami i winegretem kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić kalafior z 1/4 szklanki oleju, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, a następnie podzielić na dwie 4-stronne Patelnie. Pieczony kalafior, obracając go i przełączanie pozycji patelni w połowie, aż po prostu miękkie i rumiane w miejscach, w sumie około 20 minut.
Podczas pieczenia kalafiora, wymieszać sok z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce, a następnie dodać pozostały 1/2 szklanki oleju w wolnym strumieniu, ubijając. Drobno posiekać około 1 łyżki kaparów, następnie ubić posiekane i całe kapary na vinaigrette.
Dodać ciepły kalafior i paprykę i wrzucić do herbu.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Paprykę i kalafior można upiec i wrzucić z winegretem 1 dzień wcześniej i schłodzić.