Pieczona cukinia z czosnkiem
Pieczona cukinia z czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. 4068 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jeśli masz ząbek czosnku, cukinię, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Spróbuj Cukinia z soczewicą i pieczonym czosnkiem, Cukinia Z Soczewicą I Pieczonym Czosnkiem, oraz Makaron z cukinią i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. upewnij się, że na górnym miejscu stojaka w piekarniku znajduje się stojak. Wyrównaj kawałki cukinii na arkuszu ciastek, skórę w dół.
Czosnek wymieszać z olejem w małej misce. Łyżką lub pędzlem olej czosnkowy na wszystkich kawałkach cukinii.
Umieścić w nagrzanym piekarniku na górnym stojaku. Ustaw timer na 5 minut i sprawdź, czy cukinia zaczyna brązowieć pod koniec 5 minut. Jeśli nie, kontynuuj dodawanie 2 lub 3 minut na raz, aż cukinia zacznie brązowieć. Gdy zacznie brązowieć, wyjmij z piekarnika i umieść w misce.
Wymieszać w Herbes de Provence.
Dodać sól i pieprz do smaku.