Pieczona cielęcina z nowo sezonową marchewką i pomarańczą
Pot-pieczona cielęcina z new-season marchew & pomarańcza może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 519 kalorii, 51g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bulionu z kurczaka, ząbków czosnku, tymianku i nowo sezonowej pęczki marchwi. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cracker Barrel Old Country Store Cielęcina Garnek Pieczeń, Pieczeń Cielęca z warzywami korzeniowymi (wolnostojąca), oraz Najlepsza pieczeń z marchewką i ziemniakami.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Luki w stawie cielęcym uzupełniamy pokrojonym czosnkiem i tymiankiem, następnie dobrze doprawiamy.
Rozgrzać olej i masło w głębokim, ognioodpornym naczyniu zapiekanym i spędzić dobre 15 minut powoli skwiercząc cielęcinę, aż będzie brązowa.
Wyjmij joint na talerz i dodaj marchew, szalotkę i cukier puder, a następnie gotuj przez 5 minut, aż wszystko będzie lekko karmelizowane. Wyjąć marchewki, ale wszystko inne zostawić w naczyniu.
Dodaj resztę tymianku, zmiażdżony czosnek i skórkę z pomarańczy. Cielęcinę włożyć z powrotem do naczynia i zalać winem, a następnie bulionem. Przykryć i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.
Wyjąć naczynie z piekarnika, odkryć, i rozrzucić marchew wokół mięsa. Zwróć naczynie do piekarnika na 1 godzinę, odsłonięte. Gotować, aż mięso będzie bardzo miękkie, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Mięso unieść na deskę i pokroić w plasterki.
Podawać z sokami z naczynia i delikatną marchewką.