Pieczona cebula Cipollini z octem Sherry
Pieczona cebula Cipollini z octem Sherry jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, ocet sherry, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona Cebula Cipollini, Pieczona cebula Cipollini i Treviso, oraz Balsamiczna Prażona Cebula Cipollini.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować cipollini aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Odcedzić i schłodzić pod zimną bieżącą wodą. Cebulę obrać i osuszyć.
Przełożyć cebulę na dużą patelnię i wymieszać z oliwą z oliwek, liśćmi tymianku, cukrem i 1/4 szklanki octu sherry. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu. Przykryć patelnię folią i smażyć cebulę w górnej trzeciej części piekarnika przez około 20 protokół, aż będzie miękka.
Wyjmij folię i piecz cebulę przez około 10 minut, fastrygując kilka razy sokami, aż lekko zeszkli.
Przenieść patelnię do pieca.
Dodać pozostałe 2 łyżki octu sherry i mieszać na umiarkowanym ogniu, aż cebula są bogato szkliwione, o 2 protokół. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu i podawać.