Pieczona brukselka z chrupiącymi kaparami i marchewką
Pieczona brukselka z chrupiącymi kaparami i marchewką może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 88 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 92 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś ukośnie pokrojoną marchewkę, sól, brukselkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pieczona Brukselka Z Kaparami, Orzechami Włoskimi I Anchois, Pieczona Brukselka I Marchew, oraz Balsamiczne pieczone brukselki i marchewki.
Instrukcje
Połączyć brukselkę, marchew i 3 łyżki oleju w średniej misce, podrzucając do herbu.
Rozprowadzić na dużej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w 450 przez 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju i masła w małej patelni na średnim ogniu.
Dodać kapary; smażyć 3 minuty lub do brązowego i chrupiące. Łyżką szczelinową przełożyć kapary Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Odstawić.
Połącz mieszankę brukselki i kapary w średniej misce.
Posypać natką pietruszki, solą i pieprzem; delikatnie wymieszać.