Pieczeń z czosnkiem i szczypiorkiem
Pieczeń z czosnkiem i szczypiorkiem to przystawka, która służy 4. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szczypiorek, cebulkę czosnku, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Smażone młode ziemniaki z czosnkiem i szczypiorkiem, Wieprzowina Ze Szczypiorkiem Czosnkowym W Filiżankach Sałaty, oraz Puree ziemniaczane z cytryną, czosnkiem i szczypiorkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Młode ziemniaki włożyć do małej puszki do pieczenia. Rozbij całą cebulkę czosnku na goździki i nestle je między ziemniakami. Polać zmiękczonym masłem, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smażyć przez 30-40 minut, obracając raz lub dwa razy, aż ziemniaki będą złote.
Posypać pokrojonym świeżym szczypiorkiem lub estragonem i podawać z soczystym czosnkiem wyciśniętym ze skóry.