Pieczeń z czosnkiem i szczypiorkiem

Pieczeń z czosnkiem i szczypiorkiem
Pieczeń z czosnkiem i szczypiorkiem to przystawka, która służy 4. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szczypiorek, cebulkę czosnku, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Smażone młode ziemniaki z czosnkiem i szczypiorkiem, Wieprzowina Ze Szczypiorkiem Czosnkowym W Filiżankach Sałaty, oraz Puree ziemniaczane z cytryną, czosnkiem i szczypiorkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Młode ziemniaki włożyć do małej puszki do pieczenia. Rozbij całą cebulkę czosnku na goździki i nestle je między ziemniakami. Polać zmiękczonym masłem, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i smażyć przez 30-40 minut, obracając raz lub dwa razy, aż ziemniaki będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Posypać pokrojonym świeżym szczypiorkiem lub estragonem i podawać z soczystym czosnkiem wyciśniętym ze skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn