Pieczeń wołowa z ziemniakami i zielonym pieprzem
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 124 kalorie, 9g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz wołowinę top round, sól koszerna, pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona noga jagnięca z popękanym pieprzem i ziołami, Gemelli z krewetkami i zielonym pieprzem, oraz Wołowina z kruszonym pieprzem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Ułożyć pieczeń na płaskiej powierzchni i doprawić wszystkie strony solą i pieprzem.
Połączyć musztardę i zielony pieprz i sok z cytryny i natrzeć wołowinę.
Umieść go na stojaku do pieczenia.
Ziemniaki ułożyć na dnie patelni i doprawić solą i pieprzem.
Umieść stojak na patelni bezpośrednio nad ziemniakami.
Umieść patelnię na środku piekarnika i gotuj bez zakłóceń przez 10 minut. Obniż temperaturę piekarnika do 350 stopni F. Policz około 10 minut na każdy funt, a następnie rozpocznij testowanie temperatury wewnętrznej. Termometr powinien odczytywać około 130 stopni F dla średnio rzadkich. Pamiętaj, że" przenoszenie " gotowania (gdy pieczeń wychodzi z piekarnika i odpoczywa) oznacza, że temperatura wzrośnie o kilka stopni po wyjęciu pieczenia z piekarnika. Jeśli jest niedogotowany, zawsze możesz gotować go więcej, ale jeśli jest rozgotowany, nie ma go naprawić!
Usuń pieczeń wołową i umieść ją na płaskiej powierzchni do rzeźbienia.
Ziemniaki przełożyć na półmisek.
Podawać pieczeń, w całości na talerzu, aby wyrzeźbić przy stole. Ewentualnie ułóż plastry wołowiny na ziemniakach i zalej warstwą sosu na patelni.