Pieczeń wieprzowa marynowana ze śliwkami i morelami
Marynowana pieczeń wieprzowa ze śliwkami i morelami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 53g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.12 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz morele -8, sól i pieprz, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kotlet schabowy z morelami i śliwkami, Wieprzowina marynowana w Porto ze śliwkami i anchois, oraz Polędwiczki wieprzowe pieczone ze śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż wieprzowinę na powierzchni roboczej, tłustej stronie w dół. Aby uformować mięso, wykonaj wzdłużne cięcie wieprzowiny od końca do końca, przecinając dwie trzecie drogi przez mięso. Wykonaj 1/2 cala głębokiego wzdłużnie cięcia z każdej strony pierwszego cięcia, więc pieczeń leży płasko. Całość doprawić solą i pieprzem.
W dużym płytkim naczyniu do pieczenia, połączyć wino, czosnek i wieprzowinę, zwracając się do płaszcza.
Niech marynować w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę, obracając mięso raz.
Wyjąć wieprzowinę z naczynia i zeskrobać czosnek. Odcedzić Wino i rezerwy 1/2 szklanki.
Ułożyć wieprzowinę na powierzchni roboczej, pokroić w bok i doprawić solą i pieprzem. Ułóż całe śliwki na długość 1 bocznych cięć. Powtórz z całych moreli wzdłuż drugiej strony cięcia.
Zwinąć pieczeń, aby zmienić jej kształt i związać w równych odstępach sznurkiem bawełnianym.
Wieprzowinę przełożyć na małą ognioodporną patelnię i doprawić solą i pieprzem. Piecz w górnej trzeciej części piekarnika przez 15 minut. Podlewamy sokami z patelni, obniżamy temperaturę piekarnika do 400 i pieczemy około 30 minut, czyli do momentu, gdy termometr natychmiastowo odczytuje 150 dla mięsa różowego.
Przenieść pieczeń do deski do krojenia, przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie mąkę ubić na patelni, tworząc gładką pastę. Stopniowo ubijać w zarezerwowanej 1/2 szklanki wina, aż będzie gładka. Ustawić patelnię na 2 palniki na małym ogniu i ubijać w magazynie.
Dodać poćwiartowane śliwki i morele i dusić, często mieszając, aż sos będzie aromatyczny, o 10 protokół.
Do sosu dodać nagromadzone soki z pieczeni i ubić musztardę. Doprawić solą i pieprzem i wlać do rozgrzanego sosu. Pokrój wieprzowinę w plastry o grubości 1/3 cala i podawaj od razu z sosem.