Pieczeń garnkowa z grzybami i świeżym tymiankiem

Pieczeń garnkowa z grzybami i świeżym tymiankiem
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 327 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $9.85 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz merlot, grzyby, takie jak kurka, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kasza pieczona z szynką wiejską, grzybami, świeżym tymiankiem i parmezanem, Grzyby z kasztanami i tymiankiem, oraz Kurczak duszony z grzybami i tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać lekko solą i pieprzem; obficie obsypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Wlać olej do dużej (co najmniej 6-qt.), ciężki żaroodporny garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać wołowinę i gotować, obracając w razie potrzeby, aż rumiane na całym, o 15 protokół w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
5
Przenieść na talerz.
6
Dodaj posiekane warzywa do garnka i gotuj, często mieszając, aż zacznie brązowieć, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj bulion, wino, gałązki tymianku i wołowinę. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie przenieść garnek do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
BulionBulion
WołowinaWołowina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
8
Piec, aż wołowina będzie miękka po przekłuciu, 3 do 3 1/4 godziny, obracając pieczeń nad raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać szalotki i gotować, często mieszając, aż zacznie brązowieć, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
11
Dodać grzyby, zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować, mieszając często, aż płyn odparuje i grzyby zaczynają brązowieć, 12 do 14 minut. Wymieszaj liście tymianku, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TymianekTymianek
GrzybyGrzyby
12
Wołowinę przełożyć na talerz; przykryć folią i ogrzać w piekarniku 200.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
13
Wlać duszony płyn przez sitko do szerokiej patelni. Zrzuć tłuszcz. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się o około połowę, o 20 protokół. Wymieszać ze skórką pomarańczową, solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SitoSito
14
Wlać sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Wołowinę pokroić w 1/2 cala. plastry i skropić odrobiną sosu. Grzyby łyżka wokół mięsa i podawać z pozostałym sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SOSSOS
WołowinaWołowina
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn