Pieczeń Garnkowa Carbonnade
Garnek pieczeń Carbonnade jest bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 43g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.58 za porcję. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz boczek, olej roślinny, obfita łyżka mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki, można śledzić to danie główne z Pieczone jabłka ze śliwkami, cynamonem i imbirem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Powolna Kuchenka Balsamiczna Pieczeń Garnkowa, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Marmite carbonnade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
W dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, dodać boczek i gotować, aż renders jego tłuszczu i prawie staje się chrupiące.
Wyjmij go łyżką szczelinową na talerz.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, do smaku, i gotować na małym ogniu, aż będą głębokie w kolorze i karmelizowane, o 30 protokół.
Cebulę wyjąć na talerz, pozostawiając w garnku jak najwięcej tłuszczu.
Dodać olej roślinny i wymieszać z tłuszczem boczku. Podnieście ciepło do góry. Wołowinę obficie przyprawić solą i pieprzem i zapiekać, partiami, aż ładnie się zarumienią z obu stron.
Gdy mięso jest rumiane, dodać pierwszą partię mięsa z powrotem na patelnię wraz z cebulą, marchewką i boczkiem.
Posypać mąką i wymieszać. Gotować przez 1 minutę przed deglazing patelni z piwem.
Dodaj pozostałe składniki i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu. Przykryć garnek i umieścić go w piekarniku dusić, aż wołowina będzie miękka, o 2 godziny.
Wyjmij garnek z piekarnika i przenieś pieczeń do naczynia do serwowania.