Pieczenie Chleba: Słodkie Bułeczki
Pieczenie chleba: słodkie bułki mogą być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 92 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 45 centów za porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 23 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Mieszanka ekstraktu migdałowego, drożdże instant, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pieczenie Chleba: Bułeczki Ze Słodkich Ziemniaków, Pieczenie chleba: bułki klonowe i słodkie ziemniaki, oraz Pieczenie Chleba: Szybkie Bułki Maślane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko, drożdże, 1 łyżkę cukru i około 1/3 trzeciej mąki w misce miksera stojącego. Przykryć folią i odstawić do spienienia, około 10 minut.
Dodaj kolejną trzecią mąki i zagniataj za pomocą haka do ciasta, aż mieszanina stanie się ciągliwa i elastyczna. To będzie bardzo mokry, ponury bałagan, ale zobaczysz, że gluten się rozwija.
Dodaj pozostałe składniki ciasta i kontynuuj ugniatanie, aż wszystkie zostaną włączone, a ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi się, około 90 minut.
Linia 8-calowa lub 9-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia z pergaminem, pokrywająca dno i rozszerzająca się z dwóch stron, dla łatwego usuwania bułek. Rozgrzej piekarnik do 177°. podziel ciasto na dziewięć równych kawałków,a następnie zwiń w kulkę i umieść je na patelni do pieczenia w trzech rzędach po trzy. Przykryć patelnię folią i odstawić do wyrośnięcia aż do podwojenia, około 45 minut. W międzyczasie połącz składniki polewające w małej misce. Rozgnieść je razem widelcem, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Gdy bułki wzrosną, posypać polewą na bułki. Jeśli bułki nie dotykają, będziesz miał trochę polewy na dnie bułek po upieczeniu, ale to jest w porządku. Postaraj się, aby większość z niego na górze bułki, jednak.
Piec bułki w 177°, aż będą ładnie rumiane, o 30 protokół.
Wyjąć je z patelni, obrać pergamin z dna i pozwolić im ostygnąć, przynajmniej trochę. Polewa jest trochę żująca, gdy jest jeszcze ciepła, ale po schłodzeniu jest bardzo krucha.