Pieczenie Chleba: Na Noc Parmezan Żytni
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 335 kalorii, 8G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 17 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz nasiona anyżu, mąkę żytnią, cukier trzcinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pieczenie chleba: rumiane masło i parmezan Grissini, Duński Chleb Żytni, oraz Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød).
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w misce miksera stojącego i ugniataj, aż się połączy i zacznie stawać się elastyczny.
Skropić trochę oliwy z oliwek do worka na suwak i przenieść ciasto do worka.
Wyjąć powietrze z worka i zamknąć. Przechowywać w lodówce przez noc-lub do 24 godzin.
Wyjąć worek z lodówki i otworzyć go, aby uwolnić nadmiar powietrza. Zamknąć ponownie i masować worek trochę rozgnieść pęcherzyki w cieście.
Pozostaw na blacie przez 30 minut.
Posypać mąki kukurydzianej na blasze do pieczenia i mąki powierzchni roboczej. Ciasto rozwałkować, krótko zagnieść i uformować w pożądany kształt.
Umieścić go na przygotowanej blasze do pieczenia, szew stronie w dół, i przykryć ciasto folią. Odstawić do wyrośnięcia aż do podwojenia-około godziny.
Około 30 minut przed całkowitym wyrośnięciem ciasta Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Gdy ciasto podwoi się, zdejmij folię, ukoś ciasto według życzenia i piecz w 350 stopniach, aż ładnie się zarumienią, około 40 minut.
Pozostawić ciasto na stojaku, aż ostygnie przed krojeniem.