Piec ze szpinakiem i fetą Pita

Piec ze szpinakiem i fetą Pita
Pieczenie szpinaku i Feta Pita wymaga około 17 minut od początku do końca. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 169 kalorii, 6G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Jeśli masz suszone pesto pomidorowe, pomidory roma, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 734 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Pizza ze szpinakiem i Feta Pita, Kanapki Pita z fetą, ogórkiem i szpinakiem, oraz Greckie burgery Pita ze szpinakiem, Fetanem i sosem Tzatziki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż pesto pomidorowe na jednej stronie każdego chleba pita i umieść je na blasze do pieczenia. Top z pomidorami, szpinakiem, pieczarkami, serem feta i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Pesto PomidorowePesto Pomidorowe
Ser FetaSer Feta
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
GrzybyGrzyby
PomidorPomidor
SzpinakSzpinak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Skropić oliwą z oliwek i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
4
Piec przez 12 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż pieczywo pita będzie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej1/4 Szklanki Margaryny O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Roztopionej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Pokroić w ćwiartki i podawać.
TrudnośćNormalny
Gotowe W17 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn