Petits Bonhommes
Petits Bonhommes może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz żółtka jaj, cukier puder, rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Petits Fours, Petits Beurres, oraz Petits Farcis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto i obróć je na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą.
Pokroić ciasto na 10 równomiernie wielkości kawałki (około 3 uncji każdy) i zwinąć każdy w kulkę. Przykryć ręcznikiem kuchennym i pozostawić na około 15 minut.
Linia 2 blachy do pieczenia z nonstick maty do pieczenia lub pergaminu. Rozgrzej piekarnik do 400°.
Upewnij się, że Twoje figury są bardzo wyraźne; w przeciwnym razie kształt zostanie utracony w piecu, gdy chleb rośnie. Używaj bardzo mało mąki na powierzchni roboczej. Potrzebujesz ciasta, aby przykleić się lekko do blatu.
Rzuć każdą piłkę do dziennika około 6 cali długości. Aby utworzyć głowę, około 1 do 1 1/2 cala od jednego końca, naciśnij krawędź dłoni.
Obróć rękę do przodu i do tyłu. Uformuje się szyja, a nad nią Głowa. Zwężaj ciało, aby było szersze w ramionach i węższe w kierunku stóp. Poklepać ciało, aby je spłaszczyć. Ostrym nożem lub ostrymi nożyczkami wykonaj pojedyncze cięcie, aby uformować nogi i odciągnąć je od siebie. (Zanurzenie ostrzy w wodzie pomaga im ciąć bardziej czysto.) Wykonać 2 ukośne nacięcia zaczynając od talii i pod kątem do ramion. Wyciągnij ręce. Następnie możesz grać, być może tworząc kapelusz lub tłumik ze skrawków.
Przenieść pieczywo do blachy do pieczenia, przykryć ręcznikami kuchennymi i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut.
W małej misce ubić żółtka z 1 łyżeczką wody. Za pomocą pędzla do ciasta pieczywo umyć jajkiem. Naciśnij rodzynki lub inne dekoracje mocno do pieczywa, aby oczy, nosy, guziki i inne szczegóły, jak podpowiada wyobraźnia.
Pieczemy pieczywo przez około 20 minut lub do momentu, aż będzie ciemno złocisto.
Niech ostygną na stojaku.
Możesz pozostawić pieczywo błyszczące z glazury z żółtka jaj lub dać im glazurę cukrową. W małej misce wymieszaj cukier puder z wystarczającą ilością wody, aby uzyskać pastę do szczotkowania, około 1 łyżki stołowej.
Posmaruj glazurę na całym chlebie, dopóki są jeszcze ciepłe.
Podawaj je tego samego dnia, w którym je pieczesz.
Z pamiątek Huberta Kellera: historie i przepisy z mojego życia Autor: Hubert Keller, © 2012 Andrews McMeel Publishing