Pesce spada steccato e grigliato (Griddled garlic & mint studded swordfish)

Pesce spada steccato e grigliato (Griddled garlic & mint studded swordfish) jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 7,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food ma 21 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz liście mięty, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pesce spada con capperi alla calabrese (miecznik w stylu kalabryjskim z kaparami), Pesce Spadan All ' Isolana, oraz Sztuka jedzenia miecznika z oliwkami, selerem, czosnkiem, octem i miętą.
Instrukcje
Steki rybne umyć i osuszyć ręcznikami kuchennymi. Rub pieprzem po obu stronach, ale nie sól, jak wyciągnąć soki. Marynować przez godzinę w winie i occie.
W międzyczasie obrać ząbki czosnku, przeciąć na pół i usunąć zielone pędy w środku, które mogą gorzko smakować.
Przeciąć każdą połówkę na cztery części, więc kończysz z 16 kawałkami.
Rozgrzej ciężką patelnię na patelni.
Wyjąć rybę z marynaty, osuszyć i zrobić 4 dobrze rozmieszczone małe nacięcia w każdym steku ostrym nożem. Owiń liść mięty wokół plastra czosnku i włóż po jednym do każdego z nacięć.
Posmaruj po jednej stronie każdego steka rybnego oliwą z oliwek, ułóż naoliwioną stronę na patelni, zmniejsz ogień i gotuj przez 3 minuty.
Drugą stronę posmaruj olejem, gdy jest na patelni, a następnie odwróć rybę. Podgrzać tylko na minutę, a następnie ponownie ściszyć i gotować drugą stronę przez kolejną minutę lub dwie. Gdy ryba jest gotowana, powinna być wilgotna w środku, z białym miąższem, który łatwo się płatkuje.
Zdjąć rybę z ognia i doprawić obie strony, skropić oliwą z oliwek, rozsypać ziołami i podawać z cytrynami do wyciśnięcia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Swordfish bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.